Tippek a padló megváltoztatása előtt

A padló kiválasztása, vagyis egy reforma sok mindent magában foglal. Bár a változás mindenkit izgat, ez fejfájást, aggódást és pénzt is jelent, úgyhogy az első tanács a türelem.

Rengeteg szempontot figyelembe kell vennünk, mielőtt az otthonunk padlóját megváltoztatnánk, hogy a lehető legtöbbet hozhassunk ki a beruházásból, és meghosszabbítjuk az új padlónak a tartósságát. A padló cseréje az egész otthonunkba változást hoz.

Bár a járólap könnyebb feladatnak tűnik, a ház stílusához is illeszkednie kell. Ha elkezdjük megváltoztatni az egyik helyiségben a padlót, akkor érdemes egyszerre kicserélni azokat.

Padló kiválasztása előtt gondolkodjunk globálisan. Vegyük figyelembe a ház egész dekorációját, hogy a végleges kinézete mennyire illeszkedik az életmódunkhoz. A padló sokat mond a személyiségünkről, és az életstílusunkat tükrözi.

Mindig vigyázzunk az árnyalatokkal, mivel a sötét színek nemcsak elegánsak és kifinomultak, hanem alkalmatlanok a kis helyiségekbe. A világos árnyalatok ezzel szemben könnyen kombinálhatóak, de hideggé válhatnak.

Bátran a mozaikkal

Napjainkban kevesebb helyen látjuk, azonban még mindig választhatunk mozaikot. Ezzel a lehetőséggel látványos kombinációkat hozhatunk létre. Sokan szeretik alkalmazni a fürdőszobában és a konyhában is, nagyon jól illeszkedik a berendezési tárgyainkkal, és egy olyan kontrasztot képez, ami soha nem fog kimenni a divatból.

Leggyakrabban a kék árnyalatú padlót szokták használni az erős barna színnel, ami figyelemfelkeltő tulajdonsággal rendelkezik, és igazi stílust varázsol a lakásba.

Végül, de nem utolsó sorban vegyük figyelembe a műszaki tulajdonságokat, és az otthon élő emberek igényeit. Mielőtt vásárolunk, tegyük fel a következő kérdéseket. Foltálló lesz? Könnyen takarítható? Mennyire látszik meg rajta a por? Ha teraszunk van, akkor a szabadba is alkalmas, vagy oda más stílusú padlót kell lehelyezni?

A jól feltett kérdések arra fognak minket sarkallni, hogy a legjobb megoldást válasszuk, ami nemcsak a lakásunk esztétikai szempontjáért felelős, hanem az időtállóságért is.

Szerző: padlkontroll.hu

Hozzászólás írása