Potenciagondok állhatnak a túlhajszolt életvitel mögött

Egy férfi számára az erekció zavara még akkor is komoly gondot jelenthet, ha semmilyen betegség, vagy szervi ok nem áll mögötte. A szexuális vágy hiánya megakadályozhatja az intim együttlétet, ez pedig amellett, hogy nem tesz jót egy párkapcsolatnak sem, rontja a férfiak és a nők önbecsülését is. Hogy miért?

Egyrészt a férfi saját magába csalódik, hiszen nem tud teljesíteni az ágyban, ez pedig ha nem egyszeri alkalommal történik meg, akkor kialakíthat egy ördögi kört. Egyre stresszesebb lesz a férfi, minden alkalom előtt, hiszen izgul és fél, hogy nem jön össze az erekció, a stressz azonban még inkább hozzájárul a potenciazavarok kialakulásához.

A nő emellett saját magában keresi a bajt, nem érzi szexinek magát, sok hölgy fejében megfordul az is, hogy egyáltalán nem kívánja már őt a partnere.

Mi nevezhető potenciazavarnak?

Merevedési zavarnak hívjuk azt az állapotot, Amikor nem jön létre a hímvessző szexuális aktushoz szükséges merevedése, vagy az nem tart kellő ideig, vagy nem kellő fokú. Egyszeri alkalomnál természetesen még nincs szó merevedési zavarról, ennek ugyanis legalább 3 hónapja fenn kell állnia, vagy visszatérően rendszeresen jelentkeznie kell.

Ma már számos potencianövelő étrend-kiegészítőt kipróbálhatunk akkor, ha ilyen problémával állunk szemben, ezek a készítmények leginkább arra tesznek ígéretet, hogy fokozzák a férfi teljesítményét, illetve beválhatnak akkor is, ha az orgazmust szeretnénk késleltetni, egy hosszabb aktus miatt.

A legtöbbször az ilyen jellegű problémák olyan férfiaknál jelentkeznek, akiknél korábban nem volt gond a szexuális életükkel, ilyenkor másodlagos merevedési zavarról van szó. Az ebben szenvedő férfiak 25%-ka képes erekcióra, csak az nem megfelelő.

Elsődleges zavarról pedig akkor beszélhetünk, amikor egy férfinak még soha életében nem volt merevedése, de ez a forma szerencsére csak nagyon ritka esetekben fordul elő, hátterében pedig súlyos pszichés okok is állhatnak, mint például a súlyos depresszió, szexualitással összefüggő bűntudat és szégyenérzet, vagy éppen a meghitt helyzetektől való irtózás.

Hozzászólás írása