Vitorlázás a Balatonon

Vitorlázás a Balatonon – feledhetetlen élményt nyújt

Ha nagy a kánikula, kellemes szellő lengedez, és mi nyári napjainkat a magyar tengeren töltjük, akkor a látkép hirtelen színes lesz a vitorlásoktól, és néhol felbukkannak a speciális ruházatban tevékenykedő kapitányok is. Gyönyörűen tarkítják a láthatárt a hajók, és őket nézve olyan hangulat fog el bennünket, amelyet sehol a világban máshol nem érezhetünk.

Medence fűtése nyáron?

Kerti medence – Szolártakaró: egy szolárszőnyeg segítségével biztosíthatjuk az egyenletes hőmérsékletet (fotó: www.medencefedes.org)

Elsőre furcsának hangozhat a felvetés: nyáron fűteni? Medencét?! A fűtés szó kapcsán valószínűleg mindannyiunknak a gázkazánok, a kandallók, és a bevackolós, téli hideg jut eszünkbe. Pedig nyáron is szükség lehet, igen, a medencénél, ugyanis a gyakori időváltozás miatt a hőveszteség igen jellemző lehet, és ez pedig tönkre teheti a nyári lubickolást.

Lopás elleni védelem autókra

Autólopás – sajnos gyakori jelenség, érdemes hatékony védelmet biztosítanunk ellene

Ha van autónk, akkor igyekszünk mindent megtenni védelme érdekében: garázsban tartani, riasztóval felszerelni, gondosan ápolni, hogy minél tovább jól működjön, és kiszolgáljon minket. A tolvajok azonban egy-egy ilyen szép falatnak nem tudnak ellenállni, és szinte azonnal megrohamozhatják. Ilyenkor, ha nem vagyunk elég körültekintőek a védelmet illetően, akkor sajnos igen könnyen sikerrel is járnak. Nézzük csak, [...]

Szerethető régiségek

Régi kanapé – egy szépen karbantartott darab igazán otthonossá varázsolhatja lakásunkat

Míg lakástextilekből inkább az újabbakat szeretjük, bútorokból igenis vannak olyan darabok, amelyeknél a régebbiek a nyerők. A praktikus, újfajta bútorok nagyon szerethetőek, de régi társaiknak kifejezetten lelkük van. Nem is véletlen ez, nem könnyen dobjuk ki például nagyszüleink drágaságait, hiszen örök szépséget, és esztétikai értéket képviselnek.

Mit ne együnk strandolás előtt?

Nyári vidámság – ha szeretnénk a strandon is megőrizni a szép formákat, figyeljünk oda étkezéseinkre

Ha szeretnénk bombaformánkat hozni a strandon, akkor igenis van néhány szabály, amit illik betartanunk. Szép, lapos hassal és ragyogó bőrrel megjelenni fürdőruhában pótolhatatlan élmény, amiért igencsak meg kell dolgoznunk. Vannak kisebb-nagyobb trükkök, természetesen ennek egyik szerves része a megfelelő étkezés.