Amiért a redőny az egyik legjobb árnyékolási megoldás

Ha árnyékolásról van szó, akkor a redőny az egyik legjobb lehetőség, ezért nem is meglepő, hogy a legtöbben ezt a megoldást választják, ha árnyékolásról van szó. Persze vannak esetek, amikor nem alkalmazható, és ide szokták sorolni a tetőablakokat is, de a helyzet az, hogy tetőablak esetén is választható már redőny.

A redőnynek pedig számos előnye van, ami miatt sokkal hatékonyabb, mint a belső árnyékolók.

Fényszűrés

A redőny fényszűrés és fényáteresztés szempontjából egy nagyon hasznos megoldás, ugyanis a teljes sötétségtől a félhomályon át a teljes világosságig széles spektrumban állítható.

Hőszigetelés

A redőny segíthet télen bent, nyáron pedig kint tartani a meleget, ez pedig a tetőtérben egy kifejezetten hasznos képesség. Sokkal több hőt képes kiszűrni nyáron, mint egy roló vagy egy reluxa.

Védelem

A tetőtéri ablak ugyebár a tető síkjában van, így azok a hatások, amik érik a tetőt, az ablakot is érni fogják. Egy vihar, jégeső vagy erős havazás esetén fontos tényező, hogy az ablak plusz védelmet kapjon. Persze ma már a tetőtéri ablakok is többrétegűek, ettől még nem törhetetlenek. Vihar és jégeső esetén plusz védelmet jelenthet a redőny.

Motorizálható

A redőny egyik nagy előnye, ha már rá lehet csatlakoztatni az okos otthon megoldásokra, így távolról is vezérelhető, ami nagyon hasznos lehet a tetőtérben. A tetőterek nagy hátránya, hogy könnyen átmelegednek, és mivel a redőny sokszor azért kerül fel, hogy védjen a hőtől, így nagy gond lehet, hogy nem húzzuk le. Az okosotthon megoldások segítségével ezt távolról is megtehetjük.

Hangszigetelés

Bár teljesen kiszűrni a kint zajokat nem képes egy redőny, ennek ellenére a hangszigetelési képessége sem elhanyagolható, így a szomszédok kevésbé fognak minket zavarni.

Esztétika

Ugyan ez kevesek számára szempont, de sokat javít egy ház külső esztétikáján a redőny, ugyanis a tévhittel ellentétben már számos színben elérhető, így nem kell kizárólag csak fehér redőnyben gondolkodnunk.

Hozzászólás írása