Tégla vagy SIP panel?

Amikor a SIP panelek és a tégla összehasonlításáról beszélünk, csak az építési rendszer szakaszára utalunk: a falakra és a tetőre. Ez az egyetlen hely, ahol az összehasonlítás ér valamit, bár ez nem csak a téglára vonatkozik, hanem bármely más rendszerre is.

Ezen a ponton fontos figyelembe venni, hogy az építési rendszer részaránya a ház összköltségében attól függ, hogy a többi építőanyaghoz, például a burkolathoz, a padlóhoz, a fürdőszobai és konyhai felszereléshez képest mennyibe kerül.

A SIP panel építése sokkal gyorsabb

A Latinys szerint, ha figyelembe vesszük az építési időket, láthatjuk, hogy a végső költség majdnem ugyanaz. Azonban arról nem szabad megfeledkezni, hogy a SIP panelekkel az építési folyamat a helyszínen sokkal gyorsabb. Egy téglaház építése körülbelül négyszer annyi időt vesz igénybe, mint egy SIP házé. A SIP panel ház vélemények egyébként megoszlanak.

Ennek egyik oka az, hogy a téglákból egyszerre csak egy falat lehet készíteni. Ez azért van, mert amikor egy falat felállítanak, az építőcsapatnak meg kell várnia, hogy megszáradjon, mielőtt a következőre léphetnének. Nem véletlen, hogy a készházak és a könnyűszerkezetes házak egyre többször választják a SIP paneleket.

SIP panelek előnyei: hő- és hangszigetelés

A SIP panelekkel való építkezés legnagyobb előnye mindig a kényelem szokott lenni, az otthon érzése az épületben. Az energiamegtakarítás szintén fontos, mivel ezek a panelek kétségtelenül jobb teljesítményűek, légmentesebbek, hő- és szerkezeti szempontból pedig hatékonyabbak. Csak a modifikációkra és a nedvességre kell figyelnünk.

Röviden: megéri SIP panelekből építeni a házát? Erre nincs helyes válasz, mivel minden projekt más és más. Az a tény azonban, hogy meg akarjuk ismerni ezt az anyagot, azt mutatja, hogy a legjobb döntést keressük az építkezéshez.

Ha fontosnak tartjuk a hőszigetelést és a minőséget, valamint értékeljük az ökológiát és a hosszú távú megtakarításokat, akkor a SIP panel tökéletes lehetőségeket tartogat. Ettől függetlenül mindig fordítsunk figyelmet a leggyakoribb problémák elkerülésére.

Hozzászólás írása