TOP 3 írószer, amit a legtöbben használnak

A Mai rohanó világban az emberek telefonba, vagy laptopba gépelve élik mindennapjukat.  Sajnos egyre kevesebbet írunk kézzel és nagy ritkaság, ha valakitől kézzel írt levelet, vagy képeslapot kapunk. Ennek ellenére persze nincs, olyan háztartás ahol ne lenne több darab ceruza vagy golyóstoll itt-ott, hiszen ez mindig kéznél van, ha hirtelen valamit fel kell jegyzetelni. Nézzük, melyek azok az írószerek, amiket az ember leggyakrabban használja.

Nem meglepő hogy az írószerek halmazában a legsűrűbben használt a golyóstoll, melyből mindenkinek legalább 5 darab kell, hogy legyen otthon. Manapság már egyre többféle tollat vásárolhatunk, hiszen ezt használja a legtöbb ember kézírásra. A golyóstoll egy hengeres tartályból áll, mely meg van töltve viszkózus tintával. A Tartály végét egy aprócska golyó zárja le, mely általában acélból, sárgarézből, esetleg volfrám-karbidból készült.

Ennek a golyónak a feladata az, hogy forgása közben a tartályban lévő tintát a papírra vigye fel és szinte azonnal meg is tud száradni. A töltőtoll után hamar átvette az uralmat a golyóstoll, melynek használata sokkal kényelmesebb és könnyebb volt, így az emberek hamar megszerették. Ma már több mintában, színben és hegy vastagságú tollak közül tudunk választani.

A golyóstoll után persze a második helyen a ceruza áll, hiszen ez is egy olyan írószer, melyet nagyon sok helyen használnak, ebből adódóan rengeteg félét tudunk találni a boltokban. Az írószerek fejlődésének hatalmas mérföldköve volt a grafit felfedezése. A grafitceruza gyártását 1790-es években kezdték el, ezután pedig a XX. században már színes ceruzákat is elkezdtek készíteni, melynek összeállításához egy speciális kötőanyagra is szükség volt. A legtöbb iskolás szeptember elsejét hegyesre faragott grafitokkal kezdi meg.

Kicsit idősebb gyerekeknél sorra kerülnek be a tolltartóba a különböző, figyelemfelkeltő színekben pompázó szövegkiemelő filcek, melyek segítenek a tanulásban. A szövegkiemelők gyártása már valamivel később, 1990-es évek táján kezdődött meg, de aztán nagyon hamar elterjedt, ma pedig már szinte mindenki használja, ha egy szövegből, valami igazán lényeges dolgot szeretne kiemelni. A szokványos zöld, kék, pink és sárga színek mellett manapság már nagyon divatosak lettek a pasztellszínű szövegkiemelők is az iskolások köreiben.

Hozzászólás írása