Problémás-e a netes matracvétel?

Az emberek egyre jobban megszokják azt, hogy online rendelnek bizonyos termékeket. A matracok nehéz esetek, hiszen nagyon ajánlott előtte tesztelni, hiszen ha nem jó, akkor aztán problémás lehet a csere. Ennek ellenére megérheti a netről rendelni matracot.

Mi a gond az online matracvásálással?

Az ágybetét az egyike azoknak a dolgoknak, aminél erősen ajánlott a fizikai jelenlét, hiszen mindenképpen olyan darabot kell választanunk, amin fekve jól érezzük magunkat. Egyáltalán nem biztos, hogy a legdrágább csodadarab lesz a számunkra a legjobb választás. Ha online shopból vásárolunk, akkor problémás az ágybetét kipróbálása. Természetesen lehet találomra választani, és bízni a szerencsében, de inkább érdemes az üzlet mintaboltját felkeresni, és tenni pár „tesztfekvést”. A gondot igazából az okozza, ha nincs a shopnak nyitott bemutatóterme, vagy mi Szegeden lakunk a mintabolt meg Sopronban van. Mit tehetünk ilyenkor? A legegyszerűbb, ha felkeresünk egy közeli üzletet, és ott állunk neki próbálgatni az árukat.

Matrac vásárlás online

Matrac vásárlás online – Ha ügyesen vásárolunk, akkor ezreket spórolhatunk a matracon

Ha olcsóbb a matrac, akkor vegyük meg a helyi üzletben, de ha nem, akkor irány haza, és már rendelhetjük meg a nekünk tetszőt. Egyébként a klasszikus boltokban általában drágább a vétel, egyszerűen azért, mert ki kell fizetni a helyzet, a számlákat és a személyzetet is, míg egy online matracüzletnél maximum egy raktárt kell fizetni, ha nincs bemutatóterem.

Mire figyeljünk?

Mindenképp próbáljunk előtte, és ne bízzunk a szerencsében, mert pórul járhatunk. Ugyan visszaküldhetjük az árut bizonyos időhatárokon belül, de a feladás díját nekünk kell állni, ami egy nagyméretű matracnál bizony nem két fillér. A széles választék és a boltinál kedvezőbb ár miatt azonban sosem szabad kihagyni a netes webshopok kínálatát.

Hozzászólás írása