Lopás elleni védelem autókra

Ha van autónk, akkor igyekszünk mindent megtenni védelme érdekében: garázsban tartani, riasztóval felszerelni, gondosan ápolni, hogy minél tovább jól működjön, és kiszolgáljon minket. A tolvajok azonban egy-egy ilyen szép falatnak nem tudnak ellenállni, és szinte azonnal megrohamozhatják. Ilyenkor, ha nem vagyunk elég körültekintőek a védelmet illetően, akkor sajnos igen könnyen sikerrel is járnak. Nézzük csak, mit tehetünk!

Kormányra szerelhetők

Az egyik legnépszerűbb, és egyben leginkább szembeötlő lopásgátló típus a kormányra szerelhető úgynevezett autolock és disclock. Ezek azok a fajták, amelyek szinte az egész kormánykereket befedik, és ezzel együtt még a légzsáknak is védelmet nyújtanak. Első ránézésre gyengének tűnhetnek, ám ne tévesszen meg senkit, mivel erős acéllemez fedéllel rendelkeznek, nagyon ellenállóak, sőt mi több, kinyitását egy beépített, speciális zárbetét is megnehezíti. Nagyon jól jöhet ez akkor, ha nincs lehetőségünk kocsibeállóban tartani szemünk fényét, viszont hatékony védelmet nyújtanánk számára a lopások ellen. A kormány elfordítását jelentős mértékben megnehezíti, és könnyedén elriasztja azokat a tolvajokat, akik még nem annyira rutinosak.

Kormányra szerelhetők 2.

Autólopás

Autólopás – sajnos gyakori jelenség, érdemes hatékony védelmet biztosítanunk ellene

A kormányzáraknak van egy még egyszerűbb szerkezetű változata, amit úgy is neveznek, hogy balta kormányzár. Ezt a kormányívre van lehetőségünk rögzíteni. Bár masszív öntvényből készül befogadóteste, ez mérsékelten ellenálló, és szintén azt akadályozza meg, hogy a kormánykerék elforgatható legyen. Az előzőhöz képest helyigénye kisebb, olcsóbb is, de nem mindegyik nyújt védelmet a légzsák számára is. Valamint ezzel együtt nem árt azt is szem előtt tartani, hogy egy igazán rutinos tolvaj ellen nem fog hatékony védelmet nyújtani, azonban ha fedett parkolóban nem tudjuk tárolni kocsinkat, ez is egy megoldás lehet.

Mechanikus zárak

A leghatékonyabb védelmet mindenképpen a mechanikus sebességváltó zár jelenti. Ez minden autótípusba beszerelhető, és nagyon hatékony védelmet nyújt a tapasztaltabb tolvajok támadása ellen is. Ára ennek megfelelően jóval magasabb lehet, mint előző társaié, azonban legalább az értékesebb autókba célszerű ilyen típust beszerezni, mert jelentősen csökkenti a jármű ellopásának esélyét. Ha tehát nem tudjuk mi magunk biztosítani az autótárolót, akkor valamilyen védelemmel lássuk el, hogy a lopást megakadályozzuk.

Hozzászólás írása