Kinek ajánlott a cirkon korona?

A modern fogászat vívmánya a cirkónium oxid alapú esztétikus fogászati korona, mely a legmagasabb esztétikai és funkcióbeli igényeket is képes kielégíteni. A laikus érdeklődő azonban könnyen elveszhet a márkák, csiszolási és egyéb technológiai információk tengerében, ha a fogorvosi szék mellett választania kell, igényeinek, elvárásainak, pénztárcájának megfelelően melyik koronatípus számára a megfelelő

Milyen fogászati szituációkban jó választás a cirkon fog?

Régi „szürke szélű” fémkerámia korona cseréje esetén. Gyökér kezelt elszíneződött fog borítására. Súlyosan destruált csappal megerősített fog esztétikus korrekciója esetén. Fémcsappal megerősített fog esztétikus korrekciójánál. Foghiány, esztétikus hídpótlás készítésére. Cirkónium implantátum esetén. Milyen korona típusok léteznek? A legegyszerűbb csoportosítás, ha megkülönböztetünk vázas és váz nélküli esztétikus koronákat.

A váz nélküli csoportot a préskerámia koronák alkotják, ezekkel lehetséges leginkább a fogzománc természethű utánzása. Szakítószilárdságuk azonban a vázas koronákénál valamivel gyengébb, ezért sérülékenyebbek, foghiány pótlására ez a koronatípus nem alkalmas.

A cirkon korona ára

A cirkónium korona kiváló megoldás sérült fogak esetében, ahol a károsodás már olyan mértékű, hogy az töméssel vagy inlay, onlay betéttel (nagymértékű fogszuvasodás esetében alkalmazandó a fog épségének helyreállításához) már nem korrigálható. A cirkónium korona kifejezetten esztétikus, hiszen az eredeti foggal megegyező megjelenés érhető el vele.

Teljesen allergén mentes, fémet nem tartalmaz, így a fémallergiásoknak tökéletes választás. Tartós és ellenálló anyagból készül. A cirkónium korona ára a kezelés összetettségétől és a felhasznált anyagoktól függ.

Bár ennek a fajta koronának az ára magasabb, mint más típusoknak. Hosszútávon mindenképp érdemes ezt választani. Hiszen erős anyagból épül fel, hosszú élettartamú, természetes hatás a foggal megegyező megjelenésnek köszönhetően, pontos illeszkedése a CAD-CAM technológia miatt, biokompatibilis, azaz a szervezet gond nélkül befogadja .

Hozzászólás írása