Így viselkedj, ha negatív a Párod

A párkapcsolatokban gyakran megesik az, hogy valamilyen oknál fogva az egyik fél egy negatív ívet vesz, például teljesen bezárkózik az emberek elől, rossz napja van, lehangolt, és nincs kedve senkinek a társaságához. Ilyenkor azonban nagyon gyakori, hogy ez a negatív hangulat a másik félre is hatással lesz, akkor is ha neki egész nap jó kedve volt, és alig várta, hogy kedvese hazaérjen a munkából.

Ebből pedig a legtöbbször az következik, hogy ugyanolyan rosszkedvű lesz végül ő is mint a párja.

Tipp: újítsd fel az ágy béli tevékenységedet: megnézem

Együttérzésből nekünk is legyen rossz kedvünk?

Ha nem egy, hanem már mindkét fél minden negatívan lát a világon,akkor az egy olyan feszült állapotot tud előidézni, mely tele van sértődöttséggel, veszekedéssel, és könnyen lehet, hogy ez napokig, vagy akár hetekig is kitarthat.

Két fél, akik már nagyon közel állnak lelkileg egymáshoz, nagyban meg tudják határozni egymás hangulatát, ezáltal a viselkedését is. Ha az egyik fél rosszkedvű, ingerült, negatív, akkor könnyen lehet, hogy magával tudja ebbe az állapotba a partnerét is rántani. Egy szoros kapcsolatban a két ember között már van egy jól működő viszonyt, mely oda-vissza lejátszható. Ahogy a rosszkedvűbb fél képes lehúzni a másik hangulatát, ugyanúgy működik ez a rendszer fordítva is. Tehát ha párunk túlságosan lent van, de mi nem engedjük őt még lejjebb süllyedni, akkor akár egy erősebb ráhatással fel tudjuk őt húzni egy pozitívabb, életvidámabb, lelkesebb állapotba.

Hogy előzheted meg, és hogy kerülheted el a rosszkedvet?

Ha az erősebb, lelkesebb, pozitívabb fél húzza fel rosszkedvű kedvesét, akkor nem csak megakadályozza azt, hogy az ő hangulata is negatív irányba változzon meg, hanem azt is eléri, hogy párja megnyugodjon, felviduljon és jobb legyen a hangulata.

Egy komoly kapcsolatban a párok már jól ismerik egymást. Tudják mikor van a másik lehangolva, mi okozza a rossz kedvét. Felismerik azokat az időszakokat az életében, melyek nagy terheket fognak jelenteni neki, melytől várhatóan párjuk lehangolt, fáradt, és feszült lesz. Ebben a helyzetben fel tudunk venni egy olyan viselkedésformát, melynek segítségével ügyesen trükközve kibújhatunk a kialakult negatív állapot elől.

Amikor jól tudjuk előre hogy párunk nincs jó hangulatban, vagy akár hazaérkezése után tapasztaljuk ezt, akkor kétféleképpen is dönthetünk vele kapcsolatban. Vagy tényleg egyedül hagyjuk, ahogy ő kérte, és hagyjuk, hogy ki búslakodja magát, és egyedül talpra álljon, vagy dönthetünk úgy, hogy megpróbáljuk kezünkbe venni a dolgokat, és megkíséreljük kirángatni őt ebből az állapotból.

Nem arra kell ilyenkor gondolni, hogy bedobunk valami programot, és olyannal kezdjük el nyúzni, amihez tényleg nincs semmi kedve, mert azt gondoljuk, ettől majd tényleg fel fog vidulni. Csupán egy kis megértéssel, és türelemmel közelebb lépünk hozzá, és szorosan megöleljük őt. Az ölelés segít abban hogy a feszült fél felengedjen, lenyugodjon.

Tudni fogja, hogy vele vagy, akkor is ha nincs jó kedve, és így is szereted őt. Itt fontos tehát azt észben tartani hoyg ha valaki lehangolt állapotban megálljt!-t parancsol nekünk, akkor ne hátráljon meg, hanem inkább legyünk nyitottak felé, hiszen nagy valószínűséggel ezzel fogunk tudni a legtöbbet segíteni neki, hogy újra a régi lehessen.

Hozzászólás írása