Így mondj búcsút a dugulásnak és a kellemetlen szagoknak a WC körül

Bár a háziasszonyok szerint a WC takarítás nem a legkellemesebb feladat a házimunkák között, mégis elkerülhetetlen. A fürdőszoba és a WC rendszeres és alapos tisztítása, fertőtlenítése nem csak higiéniai szempontokból fontos, hanem azért is, hogy megelőzzük azokat a csúnya vízkő lerakódásokat, amelyek komoly dugulást is tudnak okozni.

Emellett így megakadályozhatjuk azt is, hogy a WC-ből kellemetlen csatornaszag áradjon. Van néhány tisztítószer, melyet ha rendszeresen használunk a mosdónkban, akkor biztosan elkerülhetjük a dugulást és a kellemetlen szagokat is. Néhány házi praktika bevetésével pedig, a mellékhelyiség kitakarítása is sokkal gyorsabb és egyszerűbb lesz ezek után.

Tipp: hívjon szakit, ha dugulása van

Célszerű a WC tartályra is gondolni!

Ha gondoskodni szeretnénk a lefolyócső átjárhatóságáról, érdemes odafigyelni arra, hogy a lerakódott vízkövet rendszeresen eltávolítsuk a csövek belsejéről. Az egyik házi praktika ezzel kapcsolatban a bóraxos megoldás, mely során fél pohár bóraxot kell beleönteni a lefolyóba, majd leöblíteni 2 nagy pohár, forrásban lévő vízzel. Ezt a legjobb ha 20-30 percig állni hagyjuk, hogy garantáltan ki tudja fejteni hatását.

Ha esetleg nem tudtunk bóraxot beszerezni, működik a tisztítás egy nagy pohár sóval is. Érdemes arról is gondoskodni, hogy minden lehúzás alkalmával a WC-csészébe kerülő víz fertőtlenítsen és tisztítson is egyben. A tisztítószerek között egyre több olyat találhatunk, mely már a tartályban ki tudja fejteni fertőtlenítő és vízkőoldó hatásait.

Szótár: minden, amit tudni akar

Sokszor a kellemetlen szag is innen terjed, hiszen a tartályban lévő lerakódásokkal nem találkozik közvetlenül az ember, mégis a víz, melyet onnan engedünk le, könnyen lehet tőle koszos és büdös. A különböző tartálytisztítók segítségével meg tudjuk állítani a bűz terjedését és hozzá tudunk ahhoz járulni, hogy WC-nk még tisztább legyen. Ezek a szerek a tartályban lévő vízben egyenletesen eloszlanak, nem rakódnak le és nem tapadnak meg a tartály falán.

Ez a tisztítószeres víz ezután minden egyes WC használat során, öblítéskor átmossa a WC-csészét és a csöveket is. Fertőtleníti és eltávolítja a vízkövet a csészéről és a csövek belsejéről egyaránt, így hatékonyan meg tudjuk előzni vele, a különböző lerakódásokat és a dugulást is.

Hozzászólás írása