Hogyan csináljunk webáruházat?

Ha több termékünk is van, legyen szó kézműves termékekről, könyvekről, vagy bármi másról, előbb-utóbb érdemes webáruházat létrehozni, hogy a lehető legtöbb vásárló igényeit ki tudjuk elégíteni. Minél több termékünk és vásárlónk van, annál inkább célszerű egy webshopot üzemeltetni, hogy megkönnyítsük a dolgunkat.

Egy-egy sales oldal létrehozás és üzemeltetése sokkal költségesebb és bonyolultabb, mint egy webáruház, főleg, ha minden termékünket külön kellene reklámozni és kezelni.

Elsőre bonyolultnak hangzik, de webáruházat létre hozni manapság már nem is annyira nehéz feladat. Ahogyan weboldalakat is létrehozhatunk ingyen, mondjuk a blogunk számára, úgy már webáruházt is készíthetünk magunknak, például a ShopStart vagy az UNAS segítségével.

Amikor kiválasztjuk, hogy melyik rendszeren keresztül hozzuk létre a webáruházunkat, ne csak azt tartsuk szem előtt, hogy magyar nyelvű egyen a program, hanem azt is, hogy a számlázó programunkkal kompatibilis legyen.

Online számlázók webáruházaknak

Vannak olyan online számlázók, melyek kifejezetten webáruházak részére is nyújtanak szolgáltatásokat. A számlázónkat akár ez alapján is kiválaszthatjuk, de ha már van számlázónk, akkor vagy olyan webáruház generáló oldalt keressünk, ami kompatibilis vele, vagy váltsunk számlázót. Egyik művelet sem bonyolult.

Az online számlázó kiválasztásánál az is lényeges szempont legyen, hogy mennyibe is fog kerülni a használata. Sok számlázó ugyan ingyenes, legalábbis a regisztrációkor az, viszont minél több rendelésünk van, annál többet kell érte fizetni.

Célszerű olyat keresni, aminél az árak nem függenek össze a rendelés nagyságával. A Billingo esetében például teljesen ingyenes a hagyományos, papír alapú számlák kiállítása, a fizetési értesítők küldése, a könyvelői adatexport, illetve a NAV felé történő adatszolgáltatás.

Ha webáruházban gondolkodunk, nemcsak a tökéletes webshop kiválasztása a fontos, hanem a megfelelő számlázó program megléte is, mert ezzel időt és pénzt spórolhatunk a vállalkozásunk számára. Amennyiben a meglévő számlázónk nem alkalmas a webáruház ügyeinek intézéséhez bártan váltsunk másikra.

Hozzászólás írása