Hogy lehet a világhálóról filmeket szerezni?

Manapság már nem olyan bonyolult megszerezni egy-egy mozit az internetről, még csak különösebb erőfeszítéseket sem kell tennünk, hogy megtaláljuk a filmet, amit keresünk. Egy-két dologra azonban érdemes figyelni.

Filmek a netről

Egyáltalán nem biztos, hogy érdemes a világhálóról letölteni a mozikat, nagyon sok oldalról online is nézhetjük őket. Ennek előnye, hogy nem foglaljuk a tárhelyünket mindenféle adattal, és így sokkal kisebb az esélye, hogy valami vírust vagy egyéb kártékony férget letöltünk a filmmel együtt.

Nézz online teljes filmeket: http://online.film.hu

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a torrentről vagy más forrásból letöltött mozik vírust hordoznának, de nem árt óvatosnak lenni egy kicsit. Torrentről is megszerezhetjük a filmet, bár inkább főként eredeti nyelvű darabokat tudunk így gyorsan megszerezni.  Ezekhez viszonylag könnyen lehet feliratot is szerezni. Hátránya a torrentezésnek, hogy külön program kell hozzá, plusz jó, ha ismerjük a torrent lelőhelyeket. Hiába van ugyanis torrent fájl, ha nem osztja senki, akkor nem tudunk tölteni.

Filmek nézése Online

Filmek nézése Online – Néhány kattintás, és már nézhetjük is a kiválasztott filmeket a gépünkön vagy a tévénken

Vannak fórumok, ahol megosztják a filmeket. Néha egy klikkel letölthetjük, néha darabokban, de a legtöbb esetben igen lassú megoldás ez. Akkor javasolt, ha sehogy máshogy nem lehet megszerezni a filmet. A tárhelyeknek általában van napi limitjük, elképzelhető, hogy egy filmet nem is tudunk egy nap alatt megszerezni, vagy csak akkor, ha több IP címet használunk.

Mire figyeljünk?

Sok kamu filmes – online filmes oldal van, akik arra mennek, hogy minél többet kattintsanak a hirdetésekre, de valódi tartalom nincs mögötte. Vigyázzunk az adathalász oldalakra is, sokan kihasználják a filmkeresőket. Mint korábban említettük, a letöltésekkel is bánjunk óvatosan, és ne nyissunk meg minden gyanúsnak tűnő fájlt.

Hozzászólás írása