Férfiak kapuzárási pánikja

Ez a probléma leginkább a negyven, ötven év körüli férfiakat kerülgeti. Néha hirtelen, egyik napról a másikra kapja el őket a kapuzárási pánik. Úgy érzik, hamarosan eljön az idő, amikor majd leírják őket, amikor már nem fognak életerős férfiként tekinteni rájuk. Szép óvatosan  megérkeznek az öregedés első, apró jelei.

Ez szíven üti az embert, hiszen azt gondolta, erre még bőven várhat, ő még nagyon is fiatalnak érzi magát, hiszen duzzad az energiától, az életkedvtől. Van még ideje.

Aztán egyszer csak megjelennek az első ősz hajszálak, amit teljesen hitetlenkedve néznek. Elkezdenek szaporodni a kis ráncocskák, kezdenek elernyedni az izmok, ha nem tartják őket karban. Rájönnek, hogy valami megváltozott, valami nagyon más kezd lenni. Eszükbe jut, hogy mennyi mindent szeretnének még megtenni, milyen álmaik, vágyaik vannak, amiket talán senkinek nem meséltek el, de még szeretnék megvalósítani. Az idejük véges, így hirtelen akarnak mindent elérni, amit csak szeretnének. Nem könnyű.

Kérjük vigyázzanak, a kapuk záródnak!

Az elméjük kibabrál velük, hiszen elhiteti velük, hogy nagyon sok dologról lemaradnak, ha nem kapnak észbe és nem cselekszenek azonnal. Mintha azt mondaná, most azonnal kell változtatni, mert különben túl késő lesz és a függöny végleg legördül. Sajnos ez a pánik bárkit elérhet, nőket, férfiakat egyaránt. A különbség annyi, hogy a férfiak körében ez sokkal gyakrabban történik meg. Amíg a nők aránylag könnyen kibeszélik magukból a problémákat, addig a férfiak nem igazán. Szégyellik az érzéseiket.

A legtöbb férfi úgy szocializálódik, hogy belé rögzül: egy férfi soha nem sír, nem mutat érzelmeket, nem panaszkodik. Ennek viszont van egy hatalmas hátulütője. A férfiak többsége sajnos egyedül marad a problémájával, amit így legtöbbször képtelen megoldani. Néhányan igazán meg sem tudják fogalmazni magukban sem, hogy mi az, amit valójában szeretnének. Sajnos sokan, ahelyett hogy szembenéznének a valódi problémával, párjukat kezdik hibáztatni, s úgy érzik nélkülük nem lesz gondjuk. Ez azonban menekülés a valódi baj elől.

Hozzászólás írása