Felhőtlen szerelem – vagy mégsem

Felnőttként a munkahelyünkön töltjük életünk legalább felét, ezért az ott uralkodó légkör nagyban befolyásolja hétköznapjainkat, így párkapcsolatunkat is. Egy mérgező munkahelyi atmoszféra, egy – vagy több – rosszindulatú kolléga, netalántán egy nárcisztikus főnök bizony komoly szorongást válthat ki az emberből.

Amennyiben ez hosszabb távon fennáll, illetve nincs kezelve, előbb-utóbb megmutatkozik negatív hatása a szerelmi életben is.

A szorongás fizikai tünetekkel is járhat

A szorongás feloldásában komoly szerepet játszik a tudatos életmód, a meditáció, a stressz kezelése, ugyanakkor, ha nem javul a helyzet, szakorvos segítségével szájon át adható gyógyszereket is bevethetünk. A szorongás kezelésének elmulasztásával megnő a rizikója annak, hogy fizikai tünetek is jelentkeznek, ez pedig nagy mértékben hat a potenciára, valamint merevedési zavarokhoz is vezethet.

A magas vérnyomást az egyik fő okként tartják számon, ha merevedési zavarokról beszélünk. A szorongás, a nem megfelelő étkezés, esetleg a túlzott alkoholfogyasztás mind-mind okozhatnak átmeneti vagy tartós zavarokat a szexuális életben.

Ezért rendkívül fontos, hogy a szorongást oldjuk, a munkahelyi feszültséget levezessük, és párunkkal igyekezzünk megbeszélni mindent, ami hozzájárul ahhoz, hogy szerelmi életünk teljes és boldog legyen.

A szerelem, mint stresszoldó tényező

A stresszoldásban nagy szerepe van az érzelmek megélésének és a mozgásnak. Micsoda szerencse, hogy a szexuális örömszerzés ötvözi a kettőt! Gondolataink kikapcsolásával, a párunkra való odafigyeléssel olyan hormonok termelődnek, amelyek boldoggá tesznek, elégedettséget váltanak ki, és azzal, hogy egymásra koncentrálunk, elterelődnek gondolataink a hétköznapi, munkahelyi problémákról.

Gyakran ennyi is elegendő ahhoz, hogy a mérséklet merevedési zavar a múlté legyen. Amennyiben komolyabb probléma áll a háttérben, vagy a stresszoldást, frusztrációt nem tudjuk kezelni tudatos odafigyeléssel, mindenképpen szükséges szakorvoshoz fordulni és megkezdeni a kivizsgálást.

Hozzászólás írása