Ezért élj aktív szexuális életet

A fiatalok alig várják, hogy megtalálják a nagy őt, és közös szexuális életbe kezdjenek. A felnőttek eközben sokkal elfoglaltabbak, és néha arra sincs idejük, hogy a kedvenc hobbijukat kiélvezzék, nemhogy az esti kufircolásra. Pedig a szex csupa előnnyel jár, amit a testünk mindig meg fog hálálni!

Nincs több stressz

Az egyik legnagyobb előny, hogy csökkenti a stresszt. Egy olyan világban élünk, ahol egyre több rossz hír vesz minket körbe, egyre több helyen kell megfelelnünk, és egyre nagyobb a ránk nehezedő nyomás. Sokan már aludni sem tudnak, csak elterülnek az ágyon és bámulják a plafont. Ilyenkor nagyon jól szokott jönni a szex, mivel az élvezetes nemi kontaktus boldogsághormonokat szabadít fel, amik feldobják a hangulatot.

Fogyaszt

Ha nem érezzük magunkat stresszesnek, akkor biztos örülni fogunk a következő előnynek: fogyaszt. Igen, a mozgékony és tüzes szex tényleg fogyaszt, 30 perc alatt annyi izmunk mozog, mintha két kilométert futottunk volna. Ha pedig a futás és a szeretkezés között kell választanunk, akkor bizonyára utóbbi fog tetszeni. A leglassabb aktusokkal is 100 kalóriát égetünk, de ez a szám háromszor ennyi is lehet, tehát gondoljunk rá kielégítő edzésként.

Fiatalodás

Egyre több kutatás szól az emberek koráról és kinézetéről, és úgy tűnik, hogy a szex valójában fiatalít is. Az együttlétek során rengeteg energiát adunk le, miközben oxitocin hormonok szabadulnak fel, amik a boldogságérzetért felelősek. A rendszeres szexuális élet a szív egészségét is fenntartja, ugyanakkor a termelt ösztrogénnek hála a bőrünk is ragyogóbb lesz.

A rengeteg előny mellett láthatjuk, hogy érdemes minden követ megmozgatnunk az élvezetért cserébe. Ez persze nem azt jelenti, hogy bármikor ágyba tudunk bújni, mivel a nők és a férfiak is gyakran szenvednek valamitől. Gyakori probléma szokott lenni a hölgyek orgazmusa, ami bizonyos időközönként nehezebben érkezik, a férfiaknál pedig az erekciós problémák, amik a legváratlanabb pillanatokban jelentkeznek. Mindkét problémát lehet orvosolni, csak türelemre, megértésre és néha orvosi segítségre lesz szükség.

Hozzászólás írása