Ezeket a hibákat kerüljük el, ha saját webáruházat szeretnénk

Ma már dicséretes, ha egy cég elhatározza, hogy fizikai üzletét kiterjeszti a világhálóra is. Azonban sokan elfeledkeznek a szakmai dolgokról és csak úgy, megfelelő alaptudás nélkül vágnak neki az online értékesítésnek. Pedig a webshopban való árusítás is sok-sok buktatót tartalmaz, amelyeket könnyű elkövetni, főleg akkor, ha tapasztalatlan még az ember.

Persze egy jó webfejlesztőnek szólnia kell, hogy a megrendelő ne kövesse el ezeket a banális hibákat és eleve olyan webáruházat kell átadnia, amely technikai háttere a mai kor követelményeinek megfelelő.

A leggyakrabban elkövetett webáruházas hibák

Az egyik legtipikusabb hiba, ami a rossz tárhelyszolgáltató és a webfejlesztő cég miatt fordulhat elő, hogy túl lassú a webáruházunk. A látogatók ilyenkor gondolkodás nélkül navigálnak el a konkurencia oldalára. Sokszor viszont az a gond, hogy a főoldalon eleve alig találják meg a webáruházunkra mutató linket.

De a túlzsúfolt, igénytelen és nem szokványos elrendezésű oldalak is nehézségeket okoznak a látogatóknak, ezért ahelyett, hogy megerőltetnék magukat, inkább továbbállnak.

Ha elavult, csúnya vagy animált effektekkel teli, esetleg háttérzenét lejátszó a webáruházunk, akkor sem kell csodálkozni, ha otthagyják a látogatók még vásárlás előtt. Ugyanígy zavarja őket a felugró ajánlat, a hírlevélre való feliratkozással való zaklatás és a különböző értesítésekre való ráerőltetés is.

A kép, leírás vagy esetleg az ár hiánya egy webáruháznak a halálával egyenlő, ezek nélkül nem is érdemes indítani online értékesítő oldalt.

Mára pedig az azonnali vásárlás hiánya is jókora lemorzsolódást vált ki. Ma már nincs idejük az embereknek órákat vagy napokat várni, hogy árajánlatot kérjenek. Ugyanígy a termékhiány vagy a hosszú szállítási idő is gondot okozhat. Ha hibás a keresőnk, akkor szintén jó sok rendelésről mondhatunk le.

Sokan pedig nem szeretnek regisztrálni, így engedélyezzük a vendégként való rendeléseket is. Azt pedig már egyértelmű kellene, hogy legyen, hogy egy webáruház jól kell, hogy működjön asztali számítógépen, notebookon, táblagépen és okostelefonon egyaránt.

Hozzászólás írása