Ezek a világ legdrágább cipői

A cipők hosszú múltra tekintenek vissza az emberiség történelmében és bár kezdetben csupán praktikus megoldásként szolgáltak a hideg és a kényelmetlen útviszonyok leküzdésére, egész korán a divat fontos szereplőjévé váltak. Már a X. században is státusszimbólumként viselkedtek és a mai napig találkozhatunk gigászi összegekért kapható lábbelikkel.

Noha a legdrágább cipők egyedileg készülnek és csupán korlátozott számban vagy egyetlen példányban léteznek, azért a tömeg gyártott cipők között is van jó pár amelyet csak az előkelőségek és a felsőbb körök tudnak megengedni maguknak.

Egy cipő sok mindent elárul a viselőjéről – szokták mondani, és milyen igazuk van. Nem csak a márkajelzés, hanem a stílus és a tisztaság is egy-egy tulajdonságot azonosít a hozzáértők számára. Még egyeseknek a 10.000 forintos határ feletti cipő ára is kiveri a biztosítékot, mások ugyanennyi dollárért is hajlandóak lábbelit venni. Sőt, egyesek sok millió dollárt is hajlandóak kiadni azért, hogy kifejezzék rangjukat és kiváltságos élethelyzetüket egy rangos rendezvényen.

Ez a világ 5 legdrágább cipője

A világ 20 legdrágább cipőjének utolsó darabja „mindössze” 5.000 dollárba kerül (másfél millió forint), ám a 10-es lista utolsó eleme már 1 millió dollárt kóstál, ami több mint 300 millió forint! A gyémánttal kirakott cipőt Regina King viselte az Oscar-gálán. A toplista 5. helyén a STUART WEITZMAN TANZANITE HEELS nevű, 2 millió dolláros cipő áll, amely szintén gyémántokkal és más drágakövekkel van díszítve.

Hasonló áron kapható STUART WEITZMAN HAMUPIPŐKE CIPŐ-je is, amely csipkékkel és 565 gyémánttal van díszítve. STUART WEITZMAN RITA HAYWORTH MAGASSARKÚ cipője már 3 millió dollárba kerül, mivel Rita Hayworth fülbevalói díszítik. Szatén fodrokat, gyémántot, zafírt és rubint is tartalmaz. Hasonló áron kapható HARRY WINSTON RUBY PAPUCS is, amely 1350 karátnyi, összesen 4600 rubin felhasználásával készült és az Óz a csodák csodája 50. évfordulójára készült, mint Dorothy rubin papucsa.

A világ legdrágább cipője DEBBIE WINGHAM MAGAS SARKÚ CIPŐJE 15,1 millió dollárt ér, vagyis bőven több mint 4,35 milliárd forintot. Ára a rendkívül ritka kék és rózsaszín gyémántoknak köszönhető, amelyet platinával, 24 és 18 karátos arannyal, valamint finom bőrrel készítettek el.

Hozzászólás írása