Ezek a legkönnyebben tanulható nyelvek, ha már beszélünk angolul

Az angolul beszélők számára legkönnyebben megtanulható nyelvek általában azonos vagy hasonló nyelvcsaládokba tartoznak. Ezzel szemben a nagyon különböző eredetű nyelveket nehezebb lehet megtanulni.

A holland és a német például az angolhoz hasonlóan a germán nyelvcsaládba tartozik, és könnyebben tanulható, mint az orosz és a kínai.

Egy kicsit talán mindegy, hogy melyik nyelvet akarjuk elsajátítani, a legfontosabb, hogy ne egyedül próbálkozzunk. Teljesen jó, ha mindig tartunk magunknál egy online szótárt, ahol utánanézhetünk a jelentésbeli különbségeknek és kutathatunk a szinonimák között, azonban mindig időt kell szánnunk a gyakorlásra. Találjunk magunknak legalább egy nyelvtanulási partnert.

Bár a leckék nagyszerűek, a legjobb módja a tanulásnak, ha ténylegesen gyakorlunk valakivel, aki anyanyelvi beszélője annak a nyelvnek, amelyet meg szeretnénk tanulni.

Hozzuk ki a legtöbbet a nyelvtanulásra szánt időből

Végső soron annak eldöntése, hogy melyik nyelvet tanuljuk meg, nem csak azon múlik, hogy mi számít könnyűnek. Sokkal inkább figyelembe kell vennünk az adott nyelv használatának lehetőségeit és az esetleges előnyöket és hátrányokat. De mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy érezzük jól magunkat tanulás közben. Ráadásul azt mondják, hogy a második nyelv tanulása segít jobban megérteni az elsőt.

Ha már beszélünk angolul, akkor érdemes a könnyű lehetőségeket megkeresni. A Fluent blogja szerint ezek közé tartoznak az olyanok, mint a francia, a portugál, a katalán, a galíciai, a spanyol, az olasz és a román. De nyugodtan próbálkozhatunk egy kicsivel nehezebbel is, mint például a dán, a holland, a svéd, a norvég.

Egy biztos tippet keresnénk? Az Egyesült Államokban a lakosság mintegy 30%-a beszél folyékonyan spanyolul, de széles körben elterjedt Európában, Dél-Amerikában és Afrikában. A spanyol a második leggyakrabban beszélt nyelv a világon, így biztos, hogy rengeteg lehetőséget találunk arra, hogy anyanyelvi beszélőkkel mérjük össze a tudásunkat.

Hozzászólás írása