Egy párkapcsolatban szabad hazudni?

Amikor a párkapcsolati hazugságokra gondolunk, akkor sokan szinte azonnal a megcsalást látják maguk előtt. Azonban sok szerelmes pár ferdít a másik előtt, amik gyakran veszélyesek lehetnek a viszonyra nézve.

Anyagiak

Az első dolog, amiről az emberek hazudni szoktak az a pénz. Erre nemcsak akkor van példa, amikor a pár még az ismerkedő szakaszban van, hanem sokszor később is. Sokan úgy hallgatják el a másik előtt a kiadásaikat, hogy már együtt élnek. Ezek persze mindig ki fognak derülni, és csak nagyobb problémák származnak belőle. A legtöbb pár úgy gondolja, hogy a kedvenc márkája megérdemel egy vásárlást, miközben a másik fél nem mindig ért egyet ezzel.

Azonban ilyenkor nem az a megoldás, hogy még így megvesszük, hanem inkább beszéljük meg a másikkal, és tartsuk tiszteletben a kérését. Senkinek nem jó, ha utólag jön rá, hogy az adósság közelében járnak.

Szexualitás

Másik tipikus dolog, amiről az emberek gyakran hazudnak az a szex. Mindenki tudja, hogy kellene róla beszélni, azonban sokszor tabu. Ilyenkor leginkább a fantáziára kell gondolni, amit a legtöbben megtartanak maguknak. Sokan attól félnek, hogy a másik vajon mit fog szólni. Lehet, hogy a múltban történt valami, amit szeretnének jó mélyre eltemetni, és inkább nem beszélnek róla.

Arra is van példa, amikor az egyik fél nincsen megelégedve a partnerével szexuális téren, és itt nem feltétlenül kell az impotenciára gondolni. Ezek a problémák hosszútávon meg fogják mérgezni a kapcsolatot, így jobb, ha együtt küzdünk ellenük.

Státusz

A párkapcsolatok elején gyakran találkozunk azzal a jelenséggel, ami a státuszunkon alapul. Sokan hazudnak arról, hogy honnan jöttek, vagy miként éltek, mert nem akarják, hogy a másik esetleg lenézze őket.

Azonban bármennyire is szégyelljük, ez is a részünket képezi, és a párunk előbb vagy utóbb rá fog jönni. Hiába mondjuk azt, hogy milyen nagyszerű családból származunk, ha később találkozni fog a szüleinkkel, és saját maga fogja leszűrni a következtetéseit.

Ahogy láttuk, a kis hazugság is hazugság, és éppen elég nagy ahhoz, hogy befolyásolja a kapcsolatot.

Hozzászólás írása