Banki állások csábítják magukhoz a pénzügyeseket

A pénzügyi szakmában folyamatos a munkaerőhiány. Szakképzett könyvelő vagy pénzügyi szakember egyre kevesebb van az országban. Hiába az egyre több az OKJ-s képzések száma. Tovább az első szakmát térítésmentesen végezhetik el a tanulók, mégsem hoz sikert a munkahelyek feltöltésében. Nem csak a könyvelő irodákat sújtja ez a probléma, de a banki szférát is.

A munkaerőhiány miatt versenyhelyzet alakult ki a frissen végzettek becserkészésében vagy éppenséggel a konkurenciától való elcsábításban.

A banki szekció éberen figyel

Manapság egyre jobban sújtja a bankokat a munkaerőhiány, állást kereső oldalakon sok betöltetlen pozíció található. Pályakezdőknek jó elindulási lehetőség a bankfiókokban végzett számlavezető pozíció, nem hiába az egyik legnagyobb terület a pénzügyi szférában a banki állások.

Hiába terjed az online bankolás, sokak nem tudják használni ezeket a felületeket, illetve biztonságosabbnak gondolják a személyes kontaktust a számlavezetőkkel. A számlavezetői állásokhoz elég csupán egy középfokú iskolai végzettség, alapfokú nyelvtudás egy nyelven, illetve felhasználói szintű számítógép ismeret. Természetesen minden felvételt nyert dolgozó alapos oktatást kap a jövőbeni munkájával kapcsolatban.

Minden igényt kielégítve Call Centeres munkával, akár távmunkát is kínálnak. Ezekből a munkahelyekből kevesebb van, de már előfordulnak hazánkban is. Távmunkához az alábbi feltételek szükségesek. Internetkapcsolat, zavartalan munkavégzéshez nyugodt környezet. A szaktudást Budapesten egy négy hetes képzés alatt sajátítják el, bizonyos időközönként pedig rendszeres oktatásokon kell részt venniük a dolgozóknak.

A munkaerőhiány az egész banki részlegre érvényes, számos állásajánlat található jelenleg is. Nem ritka, hogy a frissen OKJ-s képzésen végzett tanulókat már tanév végén felkeresik. Részmunkaidős megoldással egyetemistáknak is kínálnak betöltetlen pozíciókat. Mindenképp jó választás tehát, ha valaki pénzügyi szektorban akar elhelyezkedni.

Hozzászólás írása