A netes randizás rejtelmei

Sajnos manapság nagyon nehéz ismerkedni. A szórakozó helyeken meg szinte lehetetlen normális partnert találni, mert mindenki csak egy éjszakás kalandot akar. A fejlett technológia megjelenésével csak idő kérdése volt, hogy mikor kerül át a randizás és ismerkedés művészete az internetre.

Rengeteg sok felület van, ahol ismerkedhet az ember. A legegyszerűbb, fénykép alapján eldöntöm, hogy tetszik-e a másik, a bonyolultabb több oldalas bemutatkozós és kérdőív kitöltős verziókig, amik persze még fizetősek is. Elég nagy pénzeket tudnak az ilyen társkeresők legombolni az emberről, csupán egy levél elolvasásért is.

Az egyszerűbb társkeresőkhöz tényleg elegendő pár jól megkomponált fénykép, csinos mosollyal, és máris bízhatunk a sikerben. Ugyan így mi is eldönthetjük már egy kép alapján, hogy működne-e a dolog köztünk, vagy sem.

Persze ezek a randi appok, ahogy mondani szokás, nem nyújtanak igazi ismerkedési lehetőséget, hiszen ha találunk olyan embert, akivel beszélgetni tudunk kicsit az alkalmazásban, örülhetünk, ha itt normális eszmecsere zajlik majd, és nem két szavas válaszok, tele helyesírási hibákkal. A nagy többség, aki ezeket az egyszerűbb oldalakat választja, szintén csak kalandot keres, hiszen csupán a külső alapján dönt.

Komolyabb oldalak 

Túl az ilyen egyszerű appokon, létezik rengeteg közép kategóriás oldal is, ahol már nem csak fénykép, de leírás alapján is válogathatunk a jelöltek között. Érdemes nem túl terjengősre venni a saját bemutatkozásunkat, mert a mai emberek többsége nem szeret olvasni, vagy ha mégis, a figyelme hamar elkalandozhat.

Egy jól megfogalmazott, frappáns és szellemes bemutatkozás, pár jó képpel viszont tuti siker lehet. Nem árt azért itt is figyelni a helyesírásra, na meg arra az infókra, amiket megoszt az ember a nagy közönséggel. Nem biztos, hogy elsőre mindenki kíváncsi az összes érdeklődési körére az embernek.

A legösszetettebb alkalmazások már konkrét teszteket is tolna az arra tévedő monitorjára, melyeket kitöltve akár egy sebtében összeállított személyiség teszttel is gazdagodhatunk magunkról. Ezek az oldalak aztán képesek már arra is, hogy egy megfelelő algoritmus alapján hozzánk hasonló párokat dobáljanak fel találatként. Ez így összességében elég jól is hangzik, de megvan a dolog árny oldala is méghozzá kettő.

Hogy ezeket a találatokat megnézhessük egyáltalán, kő kemény sarcot kell fizetni, amolyan havidíjként. A másik dolog pedig, hogy nem biztos, hogy egy gépre és egy algoritmusra kellene bízni a párkeresést, hiszen a gép sose fogja tudni, hogy vajon az a két ember tényleg vonzódni fog-e egymáshoz vagy sem.

Hozzászólás írása