A hűtlenség bevallása nem könnyű feladat

Megcsaltad a párodat? Itt az ideje, hogy következetes legyél, és elmagyarázd neki, mi történt. Néha a botlás oka lehet egy buta esti szórakozás, vagy akár egy komolyabb kapcsolati válság. Bármi legyen is a hűtlenség oka vagy okai, itt az ideje, hogy átvedd az irányítást a helyzet felett, és adj a kapcsolatodnak egy adag valóságot és igazságot.

Hűtlenséget elkövetni nem jó móka. Ennek a botlásnak különböző okai lehetnek, de bármi is legyen az, a párodnak tudnia kell róla. Fontos, hogy őszinték legyetek, hogy a kapcsolatotok, ha folytatódik, mindig a bizalmon alapuljon, másrészt a félrelépés nem egy zárt paradigma, hiszen függ a kontextustól, a kapcsolat állapotától, sőt az adott pillanatban megjelenő zavaros érzésektől is.

Az igazság kimondásával szembenézni nem könnyű feladat, de nagyobb elégedettséggel tölti el az embert. Nem engedheted meg magadnak, hogy hazugságban élj. A hűtlenség valójában egy súlyos hiba, viszont néha ez jelzi, hogy ideje tovább állni. Kár lenne egy olyan kapcsolatban szenvedni tovább, ami a hűtlenségen alapul.

A bevallás lépései

Mielőtt leülnél a partnere elé, elemezd a kapcsolatban kialakult helyzetet. Ez a lépés azért fontos, mert előfordulhat, hogy a hűtlenséget válsághelyzet miatt következett be. Lehet, hogy ez a kettőtök közötti nehéz helyzetből, a kapcsolat egy kényes és bonyolult pillanatából fakad.

Jó példa erre az erekciós probléma. Maga a baj nagyon kellemetlen, de muszáj beszélni róla. Nem mindegy, hogy a háttérben álló betegség, valamilyen mentális probléma, vagy a vonzódás hiánya miatt alakult ki, de ez akár egy szimpla potencia növeléssel orvosolható. Ráadásul előbb vagy utóbb úgyis kiderül.

Ha a kapcsolat a bizalmon alapul, ha mindent elmondotok egymásnak, akkor ez is menni fog. Miután bevallottad a hűtlenségét, fel kell készülnöd a szürke időszakra. A partnered elveszti a bizalmát, és joga és szabadsága lesz ahhoz, hogy döntést hozzon.

Addig is türelmesnek kell lenned, mert valószínűleg egy ideig még el kell viselned a szemrehányásokat. Tudjuk, hogy ez hideg zuhanyként foghatni, de ha tudatában vagy az elkövetett hibádnak, akkor alázattal és lelkiismeretesen kell elfogadnod ezeket a pillanatokat.

Hozzászólás írása