3 ok, hogy miért vegyünk táblagépet

A piac tele van olyan lehetőségekkel, ahol hordozható számítógépet, vagy más néven tabletet tudunk vásárolni. Ez manapság a táblagépen kívül a phablet és sok más lehetőség is lehet, azonban minden választásban van valami jó, és valami rossz. Tablet vásárlásakor sok szempont befolyásol minket, ott van a rendelkezésre álló költség, hogy mire fogjuk felhasználni, és a képernyő mérete.

Egyik fontos szempont lehet a hordozhatóság. El kell döntenünk, hogy a lakásban fogjuk inkább használni, vagy magunkkal visszük. Ehhez jön hozzá a súly, ami befolyásolja majd a táskánkat is.

A tabletek előnye, hogy az egész egy nagy képernyő, amire néhány ujjnyomással hozzáférünk, amihez csak szükségünk van, ráadásul írni is tudunk rajta. Szinte minden funkciót megtalálunk, ami a számítógépeken is rajta van, azonban kisebb méretekben. Ez ideális a videók és képek megtekintéséhez, de a projektekhez, bemutatókhoz is. Másik előnye még az ára, ugyanis sokkal olcsóbban hozzá lehet jutni, mint egy laptophoz, és még a magasabb kategóriájú tabletek és megfizethetőek.

3 ok, hogy miért ne vegyünk tabletet

Természetesen léteznek ellenérvek is, ami a képernyő mérete is lehet. Akiknek folyamatosan számítógép előtt kell dolgozniuk, egy 10 colos képernyő nem lesz elegendő nagyságú a munkafolyamatokhoz.

A tekintetünk kisebb területre fokozódik, így romolhat a látásunk, emellett a billentyűzet is lényegesen kisebb, nehezebb vele huzamosabb ideig írni. Ha sokat szeretnénk írni, akkor mindenképpen érdemes hozzá beszerezni egy Bluetoothos billentyűzetet is, de mindig figyeljünk a nyelvre, ugyanis a legtöbb csak angolul érhető el.

A harmadik hátránya nem mindenkit fog érinteni, azoknak lehet probléma a tableten történő dolgozás, akik még használnak CD-t és DVD-t, bár ez az opció lassan a legtöbb laptopból is hiányzik. Azonban egy számítógépen mindig több USB bemenet lesz, ami hozzájárul az egerek és más eszközöknek a csatlakozáshoz.

Mindent összevetve magunk dönthetjük el, hogy szeretnénk-e beszerezni egy tabletet. Válogathatunk a Xiaomi, Huawei és a Teclast termékei között.

Forrás: kinaiguru.hu

Hozzászólás írása